maandag 30 mei 2016

Een terugblik op de krachtavond


Inspirerend, verbindend en praktisch toepasbaar: met deze woorden kunnen we de afgelopen Krachtavond van 15 maart perfect omschrijven. Coaches en vrijwilligers kwamen samen om na een gezellig hapje eten informatie en ideeƫn uit te wisselen over het Eigen Kracht project. Op enthousiaste wijze is er deze avond voornamelijk nagedacht over de inhoud van de zelfsturende teams, met een focus op instroom, werving van nieuwe deelnemers en communicatie. In deze blog delen we graag de uitkomsten van de vorige Krachtavond voor iedereen die er niet bij kon zijn of voor wie graag alle punten nog eens op een rijtje ziet.




Instroom & Werving
Er is een handige Google Docs aangemaakt met een lijst van organisaties die we kunnen benaderen om ons project te promoten. Deze organisaties krijgen een wervende mail met daarin een digitale folder. Daarnaast wordt er een zogenaamde ‘Krachttour’ opgezet waarbij een vrijwilliger samen met een deelnemer langs de taalgroepen van Taal Doet Meer gaat om over Eigen Kracht te vertellen. Melissa stuurt hiervoor nog een gedetailleerd plan aan het wervingsteam.

Trainerspool
Alle Eigen Kracht deelnemers starten hun traject met een training die wordt gegeven door de Trainerspool. Deze Trainerspool kan altijd versterking gebruiken van nieuwe trainers en daarom wordt de ‘Train de Trainer’ cursus georganiseerd waarin coaches worden klaargestoomd als trainer. Na het volgen van deze cursus kun je starttrainingen aan nieuwe deelnemers geven waarin je hen helpt met vragen als ‘wie ben ik?’, ‘wat kan ik?’, ‘wat wil ik?’ en ‘waar kan ik het vinden?’
Wil jij de Trainerspool komen versterken? Kijk dan hier voor data of geef je direct op via amina@taaldoetmeer.nl. Je kunt je ook opgeven als je geen trainer wilt worden, maar wel nieuwsgierig bent naar wat de deelnemers behandelen.  

Activiteiten
Eens in de zoveel tijd komen we met alle coaches en deelnemers samen om elkaar verder te versterken tijdens netwerkbijeenkomsten. We gaan dan gezellig samen een hapje eten en vaak is er ook een ‘Durf Te Vragen’ sessie, waarbij iedereen elkaar kan helpen met interessante contacten, tips en antwoorden op vragen. Lin en Jos hebben deze bijeenkomsten voor het hele jaar gepland; kijk hier voor de data.
Daarnaast willen Jocelyn en Elles gaan nadenken over deskundigheidsbevordering voor coaches waarbij vragen over culturele verschillen, coachingsvormen en methodes behandeld zullen worden.

Uitstroom & Jobhunting
Sandra Klinkers gaat zich buigen over uitstroom en jobhunting. Zo komt er bijvoorbeeld een profielenpagina waarop alle deelnemers op een duidelijke manier hun coachingsvragen kunnen stellen. Op die manier kunnen we allemaal actief digitale tips en vacatures gaan delen. Sandra gaat ook helpen bij het onderhouden van contacten met bedrijven en het organiseren van bedrijvenbezoeken en speeddates samen met Wij 3.0.

Nieuw communicatieteam
Kort geleden is er een Eigen Kracht communicatieteam opgericht. Dit team is verantwoordelijk voor alle communicatie en uitingen vanuit het project, zoals de Krachtflits, een blog, social media en de website. Het team bestaat uit: Nathalie Stekelenburg (strategie, eindredactie en vormgeving), Chosette Maurera (coƶrdinator), Kim Somberg (redactie) en Lyke van der Maas (social media en website). Iedereen is van harte welkom om nieuws, vacatures, succesverhalen en tips te delen via de Facebookgroep en via krachtnieuws@gmail.com zodat we alles kunnen opnemen in bovenstaande kanalen.



Volgende Krachtavond
Heb je de vorige Krachtavond gemist, maar wil je ook graag meepraten? Kom dan naar de volgende editie op 9 juni! De focus zal dan liggen op deskundigheidsbevordering voor coaches en deelnemers. Na de zomer gaan we verder denken over uitstroom van Eigen Kracht’ers en jobhunting.
Kijk hier voor alle data of geef je direct op via melissa@taaldoetmeer.nl

Meer weten?
Voor meer informatie over bovenstaande onderwerpen kun je terecht bij Melissa via  melissa@taaldoetmeer.nl





Geen opmerkingen:

Een reactie posten